Minőség-Zóna

Tudatosság, biztonság és harmónia

Minőség-Zóna

Küldetésünk, hogy ízletes, egészséges életmódba beilleszthető és elérhető árú termékekkel szolgáljuk ki vevőinket és fogyasztóinkat. Elkötelezettek vagyunk a HATÉKONYSÁG, az INNOVÁCIÓ és a KÖRNYEZETVÉDELEM iránt. Hiszünk az előrelépésben és a fenntartható fejlődés lehetőségében.
Szenvedélyünk az íz és a szakértelem.

Célunk, hogy vevőink elégedettségét hosszú távon kivívjuk, és a környezettel harmonikus kapcsolatot tartsunk fenn működésünk során.
Működésünk középpontjában a VEVŐ áll. Valamennyi munkatársunk azért dolgozik, hogy a Vevők igényeit maximálisan kielégítse, mert Vevőink elégedettsége a mi sikerünk kulcsa.

Integrált működési rendszerünk az élelmiszer-biztonság, minőség- és környezetirányítás követelményeit tartalmazza, amely alapja a HACCP, az ISO 9001, az ISO 14001, a BRC és az IFS szabványoknak, vevői elvárásoknak és hazai, ill. EU jogszabályi előírásoknak való megfelelőség biztosítása. Irányítási rendszerünket rendszeresen felülvizsgáljuk és folyamatosan fejlesztjük. Előírásaink betartásával jó példát mutatunk üzleti partnereinknek és környezetünknek.

A tervezések, a technológiai és termékszerkezeti fejlesztéseink és minden tevékenységünk során figyelembe vesszük a piaci igényeket. Törekszünk a termékeink versenyképességét javítani,

  • az élelmiszer-biztonságot növelni úgy, hogy korszerűsítjük termékeink védelmét, csomagolását, kezelhetőségét;
  • a fenntartható fejlődési folyamatok megvalósítására;
  • a kisebb környezeti terheléssel járó technológiák alkalmazási arányának javítására, az anyagfelhasználás és a hulladékok keletkezésének fokozatos csökkentésére.

Munkatársainkat minden szinten úgy választjuk ki, olyan hatáskörrel ruházzuk fel és képezzük folyamatosan, hogy minden minőséggel, higiéniával, élelmiszer-biztonsággal és környezetvédelemmel kapcsolatos elvárást tudatosan teljesíteni tudjanak.

Az üzletei partnereinkkel szemben etikus üzleti magatartást tanúsítunk.

Vevőinket jó minőségű, biztonságos termékekkel látjuk el, ezért a termékek élelmezés-egészségügyi, állategészségügyi és minőségügyi biztonságát szabályozással, jó gyártási és higiéniai gyakorlat alkalmazásával, környezetvédelmi követelmények betartásával, ellenőrzéssel, vizsgálattal biztosítjuk, és az eredményeket dokumentáljuk.

A minőségi, élelmiszer-biztonsági és környezetvédelmi követelményeknek megfelelő termék-előállításhoz szükséges erőforrásokat ésszerűen biztosítjuk. Továbbá minden területen bevezetjük és működtetjük a szelektív hulladékgyűjtést.

Beszállítóinkat Élelmiszer-biztonsági, minőség- és környezeti politikánknak megfelelően választjuk ki.
Stratégiánk végrehajtásának részleteit éves célkitűzésekben rögzítjük.

Kométa az egészséges táplálkozásért

A Kométa kiemelt figyelmet fordít a korszerű táplálkozás elősegítésére, ezért csak és kizárólag minőségi alapanyagokat használ, termékei feldolgozásához.
Folyamatos fejlesztései eredményeként a Kométa termékei kiválóan beilleszthetőek az egészséges és változatos étrendbe.

A Kométa kiváló minőségű termékei hozzáadott glutamát-, szója-, gluténmentesek és a termék típusától függően laktóz-, és tejfehérje mentesek is.
Termékeink kategóriájukban kiemelkedően magas (akár 90%-os) hústartalmúak. A hústartalom szoros összefüggésben van a jó ízzel és a minőséggel, hiszen a több hús finomabb ízt, kevesebb allergént jelent.

A kiváló minőségű termékek kulcsa: elsőrangú sertéshús, szakértelem és technológia
Egészséges, stresszmentes sertések

A Kométa rendkívül körültekintően választja ki alapanyag- beszállítóit, akikkel hosszú távú, szoros partneri kapcsolatot épít ki. A Kométa csak válogatott alapanyagot vesz át a partnereitől akikkel hosszú távú együttműködési megállapodást is kötött. Beszállítói az állatvédelmi előírások szigorú betartásával és folyamatos állatorvosi ellenőrzés mellett, főként Magyarországon, természetes takarmánnyal hizlalják és tenyésztik a sertéseket.
A Kométa saját, országos viszonylatban is példaértékű sertéstenyésztő telepet is üzemeltet, ahol az ismert fajoknál nagyobb hozamú, ízletesebb és porhanyósabb húsú sertéseket hizlalnak. A hús előállítása szigorú egészségügyi előírások, és a Kométa szakembereinek ellenőrzése mellett történik.

Minőségirányítás

Integrált működési rendszerünk az élelmiszer-biztonság, minőség- és környezetirányítás követelményeit tartalmazza, amely alapja a HACCP, az ISO 9001, az ISO 14001, a BRC és az IFS szabványoknak, vevői elvárásoknak és hazai, ill. EU jogszabályi előírásoknak való megfelelőség biztosítása. Irányítási rendszerünket rendszeresen felülvizsgáljuk és folyamatosan fejlesztjük a maximális vevői elégedettség elérése érdekében.

Vevőinket kiváló minőségű, biztonságos termékekkel látjuk el, ezért a termékek élelmezés-egészségügyi, állategészségügyi és minőségügyi biztonságát szabályozással, jó gyártási és higiéniai gyakorlat alkalmazásával, környezetvédelmi követelmények betartásával, ellenőrzéssel, vizsgálattal biztosítjuk, és az eredményeket dokumentáljuk.

Célunk a fenntartható fejlődés

A Kométa a környezetvédelem és a jövő generáció érdekeit szem előtt tartva végzi tevékenységét. A vonzó csomagolású termékek mellett cégünk különleges figyelmet fordít a csomagolóanyag felhasználás csökkentésére és a gyártási hulladék megfelelő kezelésére.

Új beruházások

A Kométa beruházásainak összértéke az elmúlt 10 évben meghaladta a 8 milliárd forintot, megújult a szalámi érlelő, bővült a vágóhíd kapacitása és a csomagoló üzemegységben is jelentős fejlesztések történtek. Ezeken kívül több környezetvédelmi és energetikai fejlesztés is megvalósult üzemünkben.