Csökkentett Sótartalmú Termékeink

A VÁLTOZATOS ÉS TUDATOS ÉLETMÓDOT KÖVETŐK BIZONYÁRA TUDJÁK, HOGY ÉTRENDJÜK ÖSSZEÁLLÍTÁSÁNÁL KÜLÖN FIGYELMET ÉRDEMES FORDÍTANI A SÓFOGYASZTÁS­RA – A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI MEGBETE­GEDÉSEK EGYIK RIZIKÓFAKTORA UGYANIS A TÚLZOTT SÓBEVITEL.

Felmérések szerint a magyar lakosság sóbevitele jelentősen meghaladja az ajánlott napi 5 grammot: a nők átlagosan 11,2, míg a férfiak 15,9 gramm sót fogyasztanak naponta. Ennek nagy része ráadásul nem közvetlenül a sószóróból kerül az ételeinkbe, hanem különböző feldolgozott élelmiszerek formájá­ban fogyasztjuk el. A Kométa mint felelős élelmiszeripari gyártó folya­matosan fejleszti termékeit annak érdekében, hogy minél magasabb minőségű termékek kerüljenek az asztalunkra. A vállalat kiemelt figyelmet fordít a korszerű táplálkozás elősegítésére – ennek szellemében a kék címkével jelölt termékek sótartalmát 25 százalékkal csökkentették úgy, hogy azok ízélmé­nye változatlan maradt, így kiválóan beilleszthetőek a kiegyensúlyozott és változatos étrendbe.

*Lista