A Kometa ismét támogatja a fiatal kerékpárosokat

2021. 05. 21.

A Kometa és a kerékpározás évek óta összekapcsolódnak. Most megint tettek egy lépést ezen az úton: május 16-án együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar Kerékpáros Szövetséggel. A több mint 10 millió forint értékű támogatás révén elindul a KOMETA-Bringasport U17-U19 edzőtáborsorozat. A Kometa mindemellett még átvállal mintegy 1500 nevezési díjat is idén, hogy a szülők és a klubok anyagi terheit enyhítse.Évek óta látjuk profi kerékpárversenyeken a Kometa logóját, de nemcsak a profikra koncentrálnak, hanem a cég kisebb sportrendezvények sikeréhez is szívesen hozzájárul, hiszen ügyvezető igazgatója, Giacomo Pedranzini azt vallja, hogy ez egy olyan csodálatos mozgásforma, amit bárki űzhet kortól függetlenül. Legyen az akár munkába járás, szabadidős tevékenység vagy akár profi versenyzés. 

A hazai utánpótlás versenyeztetés és a sportszakmai színvonal emelése stratégiai célja a Magyar Kerékpáros Szövetségnek (MKSZ). A Kometa ebben a tevékenységükben szponzorként évek óta részt vesz, sőt, idén még jobban elkötelezték magukat. A Kometa és az MKSZ a Tour de Hongrie záróetapja után kötött megállapodásának értelmében indul a KOMETA-Bringasport U17-U19 edzőtáborsorozat.

A Kometa mindemellett még – a szülők és a klubok anyagi terheinek enyhítése érdekében – mintegy 1500 nevezési díjat is átvállal. A több mint 10 millió forintos támogatással tehát a Kometa hozzájárul az utánpótláskorú sportolók edzőtáboroztatásához, versenyeztetéséhez és a kerékpársport népszerűsítéséhez. „A kerékpársport a szívügyünk. Számunkra fontos az, hogy a hazai fiatalokkal is megszerettessük ezt a sportot és megmutassuk nekik, hogy ha elég kitartóak és ügyesek, akkor bárhová eljuthatnak. Gondoljunk csak Dina Mártonra, Fetter Erikre és Magyar Gergőre, akik már az EOLO-Kometa Cycling Team színeiben tekernek. Éppen ezért örömmel álltunk a Magyar Kerékpáros Szövetség kezdeményezése mellé, és azontúl, hogy versenyeket és az utánpótlás korosztály élversenyzőinek táboroztatását támogatjuk, idén mintegy 1500 nevezés díját is átvállaljuk a kluboktól, szülőktől” – foglalta össze a friss megállapodást Giacomo Pedranzini, a KOMETA 99 Zrt. ügyvezető igazgatója.

Az MKSZ elnöke, Princzinger Péter az aláíráskor elmondta: „A sportág jövőjének biztosítása érdekében a legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk, megszólítsuk és lehetőséghez juttassuk a következő évek Valter Attiláit, vagy Vas Kata Blankáit. Ezen fogunk dolgozni a soron következő elnökségi ciklusban is, és nagy öröm, hogy ez irányú erőfeszítéseinkhez egyre több partner csatlakozik.” 

KOMETA-Bringasport U17-U19 edzőtáborsorozat 

Az MKSZ az U17-U19 korosztály élversenyzői számára 3-5 napos válogatott keret edzőtáborokat szervez az ország különböző helyszínein. Ezeken a helyszíneken a helyi kerékpáros klubokat is bevonva kerékpáros nyílt napokat is szerveznek, ahol az aktuális edzőtáborban részt vevő U17-U19 élversenyzők is jelen lesznek, hogy népszerűsítsék a kerékpársportot.

Az edzőtáborok tervezett időpontjai: 2021. június 10-11-12-13, 2021. július 9-10-11, 2021. augusztus 6-7-8. Az edzőtáborok tervezett helyszínei: Zalaegerszeg, Debrecen, Miskolc. A helyszínek és időpontok listája még bővülhet. 

Ingyenes versenyzési lehetőség az utánpótláskorú versenyzőknek MK és OB versenyeken 

A Kometa 2021-ben mintegy 1500 versenynevezés díjának befizetését vállalja át a versenyzőktől és a klubjaiktól. Mindezzel egyedülálló módon támogatja az MKSZ céljait, miszerint a MK és OB futamokon az utánpótláskorú versenyzők minél nagyobb létszámban vehessenek részt.