Új szponzora lett az Alberto Contador Alapítvány profi kerékpárcsapatának

2020. 08. 26.

Dina Márton és Fetter Erik jövőre az EOLO-KOMETA Cycling Team színeiben versenyez a ProTeam kategóriában.

A Kométa mellett új szponzora lett az Alberto Contador Alapítvány kerékpárcsapatának. Az olasz telekommunikációs vállalat, az EOLO és a Kométa ma jelentettek be egy hároméves megállapodást, és ezzel a csapat jövőre már magasabb szinten (ProTeam) versenyezhet.

2021-től új névvel, magasabb szinten

A három évre kötött megállapodás értelmében az olasz csapat új neve 2021-től EOLO-KOMETA Cycling Team lesz, az olasz központot Busto Arsizioban, az EOLO kampuszán rendezik be. A sportmenedzsment már elkezdte a munkát a csapat kialakításán, akik a következő szezontól az UCI ProTeam-ben (korábban prokontinentális kategória) versenyeznek majd. A két magyar kerékpáros, Dina Márton és a nemrégiben megsérült, jelenleg lábadozó Fetter Erik továbbra is a csapatot erősítik. 

Az EOLO Olaszország egyik legjelentősebb telekommunikációs vállalata. A kerékpársport támogatása nem újkeletű számukra: az utóbbi hónapokban támogatták többek közt a Milano-Sanremo, a Strade Bianche és a Tirreno-Adriatico versenyeket. Az EOLO azt vallja, hogy a kerékpársport az, amelyik egyedülálló módon egyesíti Olaszországot: a legnagyobb városokba és a legkisebb falvakba is eljuttatja a bajnokokat, ahogyan ők az Internetet. 

A Kométa már 3 éve partnere az Alberto Contador Alapítványnak, eközben számos sikert értek el, 2021-től pedig már EOLO-KOMETA néven még magasabb szinten mérettetheti meg magát a csapat. „A csapat szintet lépett és ez lehetőséget ad nekünk, hogy a Kométa vállalati értékeit még szélesebb közönségnek juttassuk el. Alapvető értékeink, a kitartás, az integritás és az, hogy törődünk a következő generációval összhangban állnak a profi kerékpársport és az Alapítvány értékeivel. Szeretnénk hozzájárulni az emberek életminőségének javításához finom, egészséges, és megfizethető árú termékeinkkel, valamint ösztönözni mindenkit az aktív életre a kerékpározás népszerűsítésével” – mondja Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója. 

„Nagyon örülünk, hogy egy olyan nagyszerű vállalat, mint az EOLO a támogatónkká vált. Hálásak vagyunk a Kométának, hogy ahogy eddig is, ennél a fontos lépésnél is mellettünk van”- tette hozzá Ivan Basso, a Kometa-Xstra Cycling Team sport menedzsere.