Medvehagymás sertéskaraj

tormás céklaraguval, ropogós sült krumplival

Medvehagymás sertéskaraj
  • Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 szelet KOMÉTA csontos sertéskaraj
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 nagyobb cékla
  • 2 evőkanál wasabi
  • 1 evőkanál méz
Elkészítés:

A húst besózzuk, enyhén kiklopfoljuk. A medvehagymát finomra vágjuk, összekeverjük 2 evőkanál olajjal, és megkenjük vele a szeleteket. Félretesszük, hagyjuk állni egy kicsit.

A céklát megfőzzük, megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk, ízlés szerint sózzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a mézet, átforgatjuk rajta a céklakockákat, majd összekeverjük a wasabival.

A medvehagymás pácolajat serpenyőbe öntjük – ha szükséges, még adunk hozzá egy kevés étolajat -, és a húsok mindkét oldalát közepes tűzön 8-10 perc alatt megsütjük.

A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, sós vízben kissé előfőzzük, majd bő olajban ropogós-pirosra sütjük.