Paradicsomos húsgombóc tésztával

Paradicsomos húsgombóc tésztával
Hozzávalók 4-6 főre:
  • 2 csomag Kométa sertés húsgolyó
  • 500 g spagetti tészta
  • friss bazsalikomlevelek
A szószhoz:
  • 2 fej közepes méretű vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 doboz paradicsom konzerv (2x400g)
  • 1 evőkanál barna cukor
  • bors
Elkészítés: A sütőt 200 oC fokra felmelegítjük.

A Kométa sertés húsgolyókat tepsire rendezzük, és a forró sütőben, olaj hozzáadása nélkül, 15 perc alatt, alsó-felső sütőprogramon aranybarnára sütjük.

Lobogó, sós, olívaolajos vízben kifőzzük a spagettit.

A szósz elkészítéséhez a vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és az olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a barna cukrot. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon, 20 percig főzzük.

A leszűrt tésztát mélytányérokba halmozzuk, ráhelyezzük a szaftos húsgolyókat, meglocsoljuk a paradicsom szósszal, majd friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.