Szalámis

fűszervajas kiflikarikák

Szalámis fűszervajas kiflikarikák
  • Elkészítési idő: 15 perc
Olívás-téliszalámis

10 dkg fekete olajbogyót 1 gerezd fokhagymával, sóval, pár csepp citromlével és olívaolajjal pürévé keverünk botmixer segítségével. Személyenként egy kiflit karikákra vágunk, és megkenjük az olívás krémmel. A szendvicsekre egy-egy szelet KOMÉTA téliszalámiból füleket hajtogatunk rájuk, ezekbe beleteszünk egy-egy szem zöld olívabogyót. Physalisszal – azaz földicseresznyével – vagy más savanykás gyümölccsel díszítjük.

Bazsalikomos-zelleres

Egy kis csokor zellerlevelet meg egy csokor bazsalikomot beleteszünk az aprítóba. Öntünk hozzá fél deci olívaolajat, azután egy csipet sóval és pár csepp citromlével ízesítve pürésítjük. A zöldfűszeres krémmel megkenjük a karikákra vágott kifliket, a tetejükre egy-egy KOMÉTA téliszalámi-rózsát helyezünk. Bazsalikomlevelekkel díszítve tesszük a tálcára.

Fetás-padlizsános

Egy közepes padlizsánt meghámozunk, és hosszú, vékony szeleteket vágunk belőle. Serpenyőben – olaj és só hozzáadása nélkül! – a padlizsánszeletek mindkét oldalát rózsaszínűre pirítjuk. Egy húszdekás fetasajtból ujjnyi vastag hasábot vágunk, betekerjük a sült padlizsánba, azután kis kockákra vagdossuk. A kiflikarikákat megkenjük a maradék elmorzsolt fetával.

A padlizsános sajtkockákat ráültetjük a kiflikarikákra, majd köréjük tekerjük a KOMÉTA téliszalámi-karikákat. Bazsalikommal és oregánóval díszítjük.