Szalámis

muffin

Szalámis muffin
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • 1 adag: 250 kcal
Hozzávalók:
  • 15 dkg KOMÉTA Téliszalámi
  • 1 mozzarella (kb. 12,5 dkg)
  • 1 zöldpaprika
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 28 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • őrölt bors
  • 1/2 teáskanál oregáno
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 10 dkg paradicsomszósz
  • 2 dl kefir
  • 5 dkg ementáli sajt
Elkészítés:

A Téliszalámit, a mozzarellát és a paprikát kis kockára vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a parmezánnal, a szalámival, a mozzarellával, a paprikával, a vöröshagymával meg a fokhagymával. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük.

Egy másik tálban felverjük a tojást, és elkeverjük az olívaolajjal, a kefirrel és a paradicsomszósszal. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, és lazán összedolgozzuk.

Beletöltjük a kivajazott sütőformába, a tetejét megszórjuk a reszelt ementáli sajttal, azután a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. 5 perc pihentetés után vesszük ki a formából, és melegen tálaljuk.