GINOP-2.1.1-15-2015-00685

A Kometa 99 zrt. vágóhídi melléktermék feldolgozás lehetőségeinek vizsgálata és bevezetése


A KOMETA 99 Zrt. a GINOP 2.1.1-15-2015-00685. azonosító számú „A Kometa'99 Zrt. vágóhídján helyben végzett vágóhídi melléktermék feldolgozás eredményeként keletkezett ipari zsiradék, illetve állati takarmányozásra szolgáló félkész-, illetve késztermékek előállítási lehetőségei, fejlesztési és felhasználási irány” című projekt a kaposvári vágóhídján évente keletkező 6800 t vágóhídi melléktermék, nevezetesen kobzott lágyanyag, béltraktus, szőr, csont, nem forgalmazható félkész- és késztermékek, illetve gazdasági szempontból nem eladható termékek pl. tüdő ártalmatlanításra, illetve feldolgozásra alkalmas beruházás megvalósítása.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból támogatott beruházás olyan feldolgozási technológiát eredményez, amelynek végeredményeként olyan értékesíthető termékek keletkeznek, mint az ipari zsiradék, állateledel húsevő állatok számára (házi kutya, házi macska, tenyésztett ragadozó halak). Ezzel együtt a komplex technológia sor beépítése lehetővé teszi, hogy nagymértékben csökkentsük a környezetszennyezés mértékét.

A pályázat egy kutatás-fejlesztési projekt keretében valósul meg, mely két szakaszra bontható, az ipari kutatásra és kísérleti fejlesztésre. Az első szakaszban történik a technológia kialakítása, a másodikban a prototípus termékek tesztelése.

Magyarországon egyedülálló, hogy egy főtevékenységként vágó tevékenységgel, húsfeldolgozással és húsipari termékgyártással foglalkozó vállalkozás a pályázathoz kapcsolódó új termékeket állít elő. Ez nagymértékben hozzájárul a Társaság folyamatos megújulásához.

 

A projekt adatai:

A kedvezményezett neve: KOMETA 99 Élelmiszeripari Zártkörűen működő Részvénytársaság

A projekt neve: A Kometa'99 Zrt. vágóhídján helyben végzett vágóhídi melléktermék feldolgozás eredményeként keletkezett ipari zsiradék, illetve állati takarmányozásra szolgáló félkész-, illetve késztermékek előállítási lehetőségei, fejlesztési és felhasználási irány

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00685

A projekt támogatás összege: 663 519 477 Ft

A támogatás mértéke: 48,86 %

A támogatási alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt indulás dátuma: 2017. június 1.

A projekt tervezett befejezési dátuma:  2020. augusztus 13.


További információ:

Dr. Prohászka Balázs, ügyvezető helyettes

E-mail: kometa@kometa.hu

Telefon: 82/502-400

A projekt záró sajtóközleménye