HonestFood

A boltok polcaira kerülő termékek jelentős része „ipari” körülmények között készül, kisebb részét ökogazdaságok állítják elő.


Véleményem szerint hosszú távon ezek egyike sem fenntartható


– vallja Giacomo Pedranzini. A nagyüzemi gazdálkodás gyakori velejárója a túltermelés, a környezetterhelés, valamint az, hogy az állatokat mostoha körülmények között tartják. Az ökogazdálkodásban ezzel ellentétes problémákat találunk; az eredmény limitált és bizonytalan, a termékek túl drágák és csak egy nagyon szűk, tehetős réteg számára elérhetőek.

Ezen ellentét feloldására törekedve a tulajdonos-ügyvezető, Giacomo Pedranzini fejében megszületett az HonestFood koncepciója, melyet iparági szakemberek dolgoztak ki, és mára önálló életre kelt. A KOMETA, mint az HonestFood koncepció létrejöttének katalizátora természetesen elsőként csatlakozott ehhez a szabályrendszerhez, melynek fejlesztése folyamatos. Ez a szellemiség az egész vállalatunk működését áthatja a környezetvédelmi kérdésektől kezdve a felelős állattartáson át a termékfejlesztésekig.