Profi kosárlabda

2022 májusában névadó szponzorai lettünk a városunkban működő férfikosárlabda NB I./A-ban szereplő csapatnak, akik új neve Kometa Kaposvári KK lett.

Giacomo Pedranzini, a KOMETA ügyvezető igazgatója a szerződés aláírásakor elmondta:


„Kaposvár az otthonunk és ahogy Szita Károly is fogalmazott: az a cél, hogy 2030-ra a megyeszékhely legyen a legegészségesebb város Magyarországon. Ahhoz, hogy ezt el tudjuk érni, motiválni kell a felnőtteket, a gyerekeket, hogy mozogjanak és egészségesen éljenek… Ezért úgy döntöttünk, hogy – közösen a várossal – támogatni fogjuk a férfikosárlabdát. Biztosak vagyunk abban, hogy sikeres lesz az együttműködés, de ehhez az is kell, hogy motiváljuk a fiatalokat, hogy minél többen kosárlabdázzanak, sportoljanak. Sok sikert kívánok az együtteseknek, és köszönöm a lehetőséget.”


Ivan Rudez, vezetőedző

A 2022/2023-as bajnoki évadban a 42 éves horvát szakember, Ivan Rudez irányítja a csapat szakmai munkáját, aki korábban dolgozott többek közt a Cedevita és a Cibona Zagreb együtteseknél is. Puska Zoltán, a csapat ügyvezetője elmondta, hogy olyan szakemberről van szó, aki jól ismeri a magyar ligát és teljes mértékben azonosul a klub filozófiájával. Ivan Rudeznek továbbá kiemelkedő tapasztalata van a fiatal játékosok fejlesztésében is.

A Kometa Kaposvári Kosárlabda Klub legfrissebb híreit Facebook-oldalukon követheted nyomon.

KOMETA Sport