Profi kosárlabda

2022 májusában névadó szponzorai lettünk a városunkban működő férfikosárlabda NB I./A-ban szereplő csapatnak, akik új neve Kometa Kaposvári KK lett.

Giacomo Pedranzini, a KOMETA ügyvezető igazgatója a szerződés aláírásakor elmondta:


„Kaposvár az otthonunk és ahogy Szita Károly is fogalmazott: az a cél, hogy 2030-ra a megyeszékhely legyen a legegészségesebb város Magyarországon. Ahhoz, hogy ezt el tudjuk érni, motiválni kell a felnőtteket, a gyerekeket, hogy mozogjanak és egészségesen éljenek… Ezért úgy döntöttünk, hogy – közösen a várossal – támogatni fogjuk a férfikosárlabdát. Biztosak vagyunk abban, hogy sikeres lesz az együttműködés, de ehhez az is kell, hogy motiváljuk a fiatalokat, hogy minél többen kosárlabdázzanak, sportoljanak. Sok sikert kívánok az együtteseknek, és köszönöm a lehetőséget.”


A 2023/24-es idényt a KOMETA Kaposvári KK Dalibor Damjanovic vezetőedző irányításával fejezi majd be. A csapat kapitánya, Krnjajski Borisz az idei szezonra is meghosszabbította a szerződését. Az új évadra több játékost is igazolt a klub, köztük a szezon közben érkező kanadai „óriást”, a 203 cm magas James Jean-Marie-t. A felnőttekhez igazoló ifjú tehetség, Szőke Bálint, aki az előző idényben már a felnőttcsapattal készülhetett, 3 évre írt alá.

A Kometa Kaposvári Kosárlabda Klub legfrissebb híreit Facebook-oldalukon követheted nyomon.

KOMETA Sport