Ilyen volt az idei Tour de Hongrie

2024. 05. 15.

„Nélkülük nem kezdődhet el” – ezt a címet adta pár éve a Tour de Hongrie a cikkének, amiben a KOMETA által is szponzorált profi kerékpároscsapat nevezését bejelentették. Természetesen idén is rajthoz álltak a magyar körversenyen az immár Team Polti Kometa nevet viselő csapat bringásai, köztük Fetter Erik is. És ahogy a csapat, úgy a KOMETA sátra is feltűnt több városban is, autója pedig a karavánban.

„A magyar szurkolók irtó kreatívak!” – emelte ki Fetter Erik, aki az etyeki szakaszt várta a legjobban. Ezen végül 15. lett aznap, ami persze szép eredmény, de mégis jobb helyezésben bízott. Erik megosztotta azt is, hogy összességében jó érzésekkel zárta a Tour de Hongrie-t a csapata, hiszen sok nap sikerült top10-ben végezniük és a fontosabb szökésekbe is bekerültek. Ami Eriknek örök emlék marad, az az, hogy a pécsi szakasz után az egyik csapattársa a következőket mondta neki: „az az álmom, hogy olyan legyek Spanyolországban, mint te Magyarországon”. Ezzel a mondatával természetesen a szurkolókra utalt, amit Erik is kiemelt: „nagyon klassz érzés, amikor ennyien egyszerre kiabálják a nevemet egy-egy emelkedőn!” „Szuper volt az idei útvonal, a szervezés, a lebonyolítás, büszke voltam, hogy itthon vagyok, és a csapattársaimnak is nagyon tetszett az országunk” – mondta el a verseny kapcsán a Team Polti Kometa kerekese.

A kerékpárcsapat mellett a KOMETA természetesen az esemény támogatójaként is megjelent, óriási téliszalámijaival mindennap találkozhattak a szurkolók vagy rajtnál, vagy a célnál. A marketingcsapat nagyon élvezte az eseményt. Örültek annak, hogy ennyi embert érdekel a sport, és hogy ennyire sokan részt vettek a sátruknál szervezett játékokban, így pl. felültek spinning kerékpárra vagy játszottak célbadobós játékkal KOMETA-s ajándékokért. Gazdára lelt számos kulacs, napszemüveg, textil táska, nyakbaakasztó, kéz alakú kereplő és törölköző is, és ha KOMETA, akkor természetesen a szeletelt szalámi csomagok sem maradhattak el, sőt, sonkakóstolásra is volt lehetőség.

Gratulálunk Dina Mártonnak, aki kiérdemelte a legjobb magyarnak járó fehér trikót! Találkozunk jövőre!