Jótékonyság

Az adományozás – ahogy minden felelős vállalatnak – része a mindennapjainknak. Kaposvár városa nem pusztán a telephelye a vállalatunknak, sok szálon kötődünk egymáshoz. Teljesen természetes számunkra, hogy termék- és pénzadományokkal hosszú évek óta támogatjuk a helyi közösségeket, de számos össztársadalmi jelentőségű akcióban is részt vettünk, legyen az akár egy országos futóverseny, vagy a koronavírus-járvány során életre kelt Etesd a dokit! mozgalom.

Élelmiszeripari cégként termékadományokkal segítjük többek közt az Élelmiszerbank és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját. Az Élelmiszerbankot 2017 óta támogatjuk havi rendszerességgel, és már 5 alkalommal vettünk részt az Élelmezési Világnap alkalmából szervezett Élelmiszerkonvojukban, melynek célja, hogy élelmiszert juttasson el a rászorulóknak.

A tanévkezdési szendvicsosztás Kaposváron mára már tradícióvá vált, 2021. szeptember 1-én 5500 szalámis szendvicset osztottunk szét az iskolásoknak. A kaposvári Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola pedig egész évben támogatjuk havi termékadományainkkal.

2021-ben több mint 21 ezer kg élelmiszert ajánlottunk fel különböző szervezeteknek – elsősorban az Élelmiszerbanknak és az Etesd a dokit mozgalomnak - több, mint 14 millió forint értékben. A Jóakarat Társaság 2021-es ételosztásához 850 kg hússal járultunk hozzá.

2021-ben kiérdemeltük a Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatója címet.