Sócsökkentés

A változatos és tudatos életmódot követők bizonyára tudják, hogy étrendjük összeállításánál külön figyelmet érdemes fordítani a sófogyasztásra – a szív- és érrendszeri megbetegedések egyik rizikófaktora ugyanis a túlzott sóbevitel.

Felmérések szerint a magyar lakosság sóbevitele jelentősen meghaladja az ajánlott napi 5 grammot: a nők átlagosan 11,2, míg a férfiak 15,9 gramm sót fogyasztanak naponta. Ennek nagy része ráadásul nem közvetlenül a sószóróból kerül az ételeinkbe, hanem különböző feldolgozott élelmiszerek formájá­ban fogyasztjuk el. A KOMETA, mint felelős élelmiszeripari gyártó kiemelt figyelmet fordít a korszerű táplálkozás elősegítésére – ennek szellemében a kék címkével jelölt termékek sótartalmát 25 százalékkal csökkentették úgy, hogy azok ízélmé­nye változatlan maradt, így kiválóan beilleszthetőek a kiegyensúlyozott és változatos étrendbe.

Húskészítményeinket a következő versenytársak hasonló húskészítményeinek átlagos sótartalmához hasonlítottuk:

  • Pápai Hús Kft.
  • ANIMEX Foods Sp. z o.o. sp. k.
  • Nádudvari Élelmiszer Kft.
  • Wiesbauer-Dunahús Kft.
  • Zimbo Perbál Kft.
  • Landhof GesmbH & Co KG
  • MECOM GROUP s.r.o.
  • Sága-Foods Zrt.
  • LE & CO – Ing. Jiří Lenc, s.r.o.
  • eFeF Kft.


Részletes lista a rendelkezésünkre áll, hivatalos kérésre azt bemutatjuk.