Szezonnyitás a Kometa-Xstra Cycling Teamnél

2020. 01. 30.

Elindult a harmadik évaduk a kontinentális kategóriában

Az Alberto Contador Alapítvány Kometa-Xstra Cycling Team kerékpárcsapatának 2020-as szezonja hivatalosan is elkezdődött. A Jesús Hernández által irányított kontinentális csapat tizenkét főre nőtt. Az öt tavalyról ismert versenyző mellé hét új kerékpáros érkezett, köztük a magyar Fetter Erik. A Kometa Xstra Cycling Team csapat első megmérettetése 2020. január 30. és február 2. között lesz a Challenge of Mallorca-n.

A spanyolországi Valenciában 2020.január 27-én tartott sajtótájékoztatón a kontinentális, az U23 és a junior kategóriák is bemutatták csapattagjaikat és körvonalazták a szezon céljait, ami a tehetséggondozásról és a tehetségek megtartásáról szól majd.

A csapat négy versenyzője 2019-ben lépett fel a WorldTour osztályba. Giacomo Pedranzini, a csapat fő szponzora, a Kometa vezérigazgatója így reagált erre:

„Örülünk, amikor fiatal versenyzőinket egy World Tour csapat szemeli ki, de ugyanakkor szomorúak is vagyunk, hogy elveszítjük őket.”

Alberto Contador és Ivan Basso közös beszéddel zárták az eseményt, amelyben megvitatták az Alapítvány néhány projektjét és a sport területén a jövőre vonatkozó reményeiket.

„Ebben a csapatban sok lehetőség és sok munka van. Nagyon sok tehetségünk van minden kategóriában. Még nem tudjuk, hány bajnokunk lesz, de a csapatunk kiváló"- mondta Basso.

A Jesús Hernández által irányított csapatban, ami idén kezdi harmadik szezonját a kontinentális kategóriában, jelenleg tizenkét versenyző van, öt különböző nemzetből. Öt tavalyról is ismert kerékpáros maradt a csapatban (a magyar származású Dina Márton, a portugál Daniel Viegas, az olasz Antonio Puppio és a spanyol Diego Pablo Sevilla, valamint José Antonio García), akikhez idén hét új versenyző csatlakozott: a magyar Fetter Erik, a dán Mathias Larsen, a spanyol Sergio García és Alejandro Ropero, valamint az olasz Riccardo Verza, Giacomo Garavaglia és Alessandro Fancellu.

Dina Márton az alábbiakat nyilatkozta:

"A 2020-as év nagyon fontos mindannyiunk számára. Egy magyar kerékpáros számára óriási megtiszteltetés, hogy itt lehet. Bízom benne, hogy nagyon jó szezont teljesíthetünk, ehhez minden körülmény tökéletes, és a hangulat valóban csodálatos".

Fetter Erik a csapattal eltöltött idő alatt megszokta a profi körülményeket, és beilleszkedett új társai közé. A tizenkilenc esztendős versenyző a csapatban betöltött szerepéről elmondta, még keresik azt, amiben igazán jó, de amellett, hogy a hegyeken remekül teljesít, a sprintfelvezetéseknél a magassága miatt hárulhat rá komoly szerep, hiszen nagy szélárnyékot ad és nagy teljesítményt tud leadni.

A sajtótájékoztatón beszédet mondott még Luis Borho, az Oliva Nova Beach & Golf Resort főigazgatója, valamint John Rasmussen az Xstra Digital Storage vezérigazgatója is.

A Kometa Xstra Cycling Team csapat első megmérettetése 2020. január 30. és február 2. között lesz a Challenge of Mallorca-n.