Újabb profi sportcsapatot szponzorál a KOMETA

2022. 07. 26.

A helyi férfikosárlabda NB I-es csapat névadó szponzora lett a KOMETA, így a kétszeres bajnok, egyszeres Magyar Kupa-győztes együttesnek a következő szezonban Kometa Kaposvári Kosárlabda Klub lesz a neve. A sport támogatása kiemelt terület a húsipari cégnél, legyen az amatőr, profi vagy utánpótlás.

Kerékpár mellett immár a profi kosárlabda sport támogatása is

Közel két évtized után újra lett névadó szponzora a férfi kosárlabda NB I/A-ban szereplő Kaposvári Kosárlabda Klubnak, így a következő szezonban már a Kometa Kaposvári KK nevet viselik.

A profi sport támogatása nem újkeletű a húsipari cég életében, hiszen évek óta szintén névadó szponzorai a Giro d’Italián is induló EOLO-KOMETA Cycling Team-nek.

Kiemelt figyelmet kap az amatőr és az utánpótlás sport is, sőt, a dolgozókat is egyedülállóan ösztönzik

A profi sport mellett az amatőr és az utánpótlás is fontos terület a KOMETA-nak, mert vallják, hogy az egészség megőrzéséhez a tudatos étkezésen túl rendszeres testmozgásra is szükség van. Giacomo Pedranzini, a KOMETA ügyvezető igazgatója abban bízik, hogy a sporttámogatások is hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyarok minél többet mozogjanak, egészségesebben éljenek.

A KOMETA rendszeresen jelen van kiránduló és futó tömegsport rendezvényeken, pl. Gerecse 50, Balaton Kör, Ultra Balaton, Ultra Tisza-tó, WizzAir Budapest Félmaraton stb. nemcsak támogatóként, hanem a munkavállalók révén aktív résztvevőként is.

A kerékpársport területe sem ér véget a profi csapattal. Több amatőr és utánpótlás rendezvény sikeréhez járultak hozzá, jelen voltak a Superior MTB Team rendezvényein, támogatták az utánpótlás bringások Eliminátor Kupáját is, és a Magyar Kerékpáros Szövetséggel is szoros kapcsolatot ápolnak. Sőt, az EOLO-KOMETA Cycling Teamnek is van utánpótláscsapata, amelyben 3 magyar kerékpáros is helyet kapott.

A sportos munkavállalók pedig duplán jól járnak a KOMETA-nál, hiszen 2021 májusától minden dolgozó napi 300 Ft-ot kap, ha kerékpárral, futva, gyalog vagy akár lábbal hajtós rollerrel érkezik munkába.