A Kometa díjazza az aktív dolgozóit

2021. 04. 29.

A Tour de Hongrie kaposvári szakaszbemutatóján a Kometa Magyarországon egyedülálló kezdeményezést jelentett be: munkavállalói május 3-tól napi 300 forint díjazásban részesülnek, amikor biciklivel, gyalog vagy futva érkeznek a munkába. Mindez havonta akár nettó 4000 forintnyi többletjövedelmet is jelenthet az aktív dolgozóknak.  

Hazánk egyik legnagyobb sertésfeldolgozójának, a Kometának a munkavállalói duplán nyernek, ha az autót, tömegközlekedést kerékpárra vagy futócipőre cserélik. A cég munkavállalói annyiszor 300 forintot kapnak, ahányszor kerékpárral, futva, gyalog, netán hajtós rollerrel érkeznek munkába. Egészségük óvása mellett tehát a pénztárcájuk is gyarapodik. 

„Szita Károly, Kaposvár polgármestere szeretné, hogy 2030-ra Kaposvár legyen a legegészségesebb magyar város. Mivel munkavállalóink jelentős része a környéken él, így mi ezzel a kezdeményezéssel ehhez is hozzájárulunk.”

- mondta Giacomo Pedranzini, a Kometa 99. Zrt. ügyvezető igazgatója a kaposvári Tour de Hongrie szakaszbemutató sajtótájékoztatón. Majd hozzátette, hogy reméli, hamarosan más cégek is követni fogják a példájukat, nemcsak Kaposváron, hanem az egész országban.

A rendhagyó felhívás egyébként a Kometa budapesti dolgozóira is vonatkozik. „Tudjuk, hogy a messzebbről érkezőknek nehezebb lehet megoldani a bejutást, de ha már az autó helyett a tömegközlekedést választják, és néhány megállót gyalog tesznek meg, értékelni fogjuk” – folytatta Giacomo Pedranzini. A kaposvári üzem előtt álló kerékpárokból azt feltételezi, hogy jelenleg rendszeresen 20-30 fő érkezik kerékpárral munkába, ennek a számnak a megtízszereződésével (azaz a dolgozók több mint negyedével) már elégedett lenne az ügyvezető.

A Kometa név és a sport, azon belül is a kerékpározás évek óta szorosan összekapcsolódik. A cég 4 éve kezdte el támogatni Alberto Contador profi kerékpároscsapatát. A csapat idén még magasabb kategóriában (ProTeam) EOLO-KOMETA néven versenyez, és a Giro d’Italia szabadkártya miatt a Tour de Hongrie ideje alatt egyszerre vesznek részt Magyarország és Olaszország legjelentősebb versenyein.