Az Ultrabalaton olyan, mint egy házasság

2024. 05. 09.

A KOMETA-sok idén is körbefutották a Balatont. Igazi csapatmunka volt: a 11 fős lelkes csapat tagjai még havi egyeztetéseket is tartottak és edzőtervüket is megosztották egymással egy alkalmazásban. Az Ultrabalaton lényege alapvetően éppen ez, a közösségi élmény, de mindannyian büszkék arra, hogy a kitűzött időn belül teljesítették a távjukat, sőt, volt olyan is, aki élete legjobb idejét futotta.

A KOMETA-nál sokan futnak, a cég évek óta névadó szponzora a helyi farsangi futóversenynek, ahol többen vannak, akik csapatban teljesítik a félmaratoni távot. Tavaly gondoltak egy nagyot, és KOMETA csapatként részt vettek az Ultrabalatonon is. Hogy hogyan élték meg a korábbi évek versenyzését, a felkészülést, arról az Ultrabalaton teljesítése előtt kérdeztük őket. A válaszaikból csemegéztünk: „igazi team building”, „nagyon jó ön-és társismereti tréning”, „belső utazás, ami magába foglalja azt is, hogy az ember néha úgy érzi, hogy mindez egy fizikai, érzelmi, és mentális hullámvasút”, „nem mindig könnyű, de eljön az a pont, ahol a soha többet aztán átvált pozitívba”. A versenyen születhetnek új barátságok, a váltópontokon szuper a hangulat, a csapat egyik tagja egyenesen a házassághoz hasonlítja az Ultrabalatont: „Egy 24 órás házasságot kötsz a csapattagjaiddal, mert jóban-rosszban, egészségben-betegségben együtt vagytok az UB alatt és muszáj kompromisszumokat kötnöd, hogy túléld a versenyt”.

A 2024-es KOMETA Ultrabalaton csapat:

·       Czímer-Szőke Imola

·       Hantosi Mária

·       Hollósy Tibor

·       Kruk András (csapatkapitány)

·       Lukács Ádám

·       Mrakova Emese

·       Nagy Attila

·       Pabst Tibor

·       Ressné Szaka Mónika

·       Tamás Teodóra

·       Zsirmon Éva

Komolyan vették az idei versenyt is: folyamatosan megosztották egymással edzőtervüket a Strava alkalmazásban, emellett havonta találkoztak is, hogy átbeszéljék, ki hol tart a felkészülési folyamatban, tippeket adtak egymásnak. Az eredmény nem maradt el, hiszen a csapattagok csak úgy szelték a kilométereket. Mindenki a kitűzött idején belül teljesítette a távot, és volt olyan futó is, aki egyéni csúcsot is döntött.

A KOMETA az idei Ultrabalatonon a Balatongyörök nyugat – Balatongyörök kelet szakasz szponzoraként a frissítőpontnál játékokkal és ajándékokkal várta az oda érkezőket.

Gratulálunk a KOMETA futócsapatának kitartásukért, lelkesedésükért és a sok-sok lefutott kilométerért!