Együttműködési megállapodást kötött a KOMETA és a MATE

2022. 11. 19.

Együttműködési megállapodást írt alá a KOMETA és a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusa. A műszaki mérnökhallgatók így duális képzés keretein belül sajátíthatják el a gyakorlati tudást. Az aláírást követő sajtótájékoztatón Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója 30 millió forintos beruházásról számolt be, amely lehetővé teszi a KOMETA gyártási kapacitásainak megduplázását. A KOMETA célja, hogy Európa legmodernebb húsüzemévé válhasson.


„Az új, modern technológiát alkalmazó létesítményben pedig nemcsak felkészült élelmiszermérnökökre, hanem műszaki mérnökökre is szükség van. Európa egyik legmodernebb húsipari üzemében a legjobb szakemberekre van szükségünk, ezért kötöttünk együttműködési megállapodást az egyetemmel”


– mondta Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgató.

Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, a MATE rektorhelyettese így fogalmazott az együttműködésről:


„A MATE elkötelezett abban, hogy hosszútávon biztosítsa a KOMETA és a térség cégei számára a jól képzett élelmiszer- és gépészmérnököket. A tervek szerint a jövőben további területeken is bővítjük majd az együttműködést.”


Az eseményen részt vett a térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila is, aki abban bízik, hogy a KOMETA és a MATE együttműködése által a diplomás fiatalok nagyobb eséllyel maradnak a térségben. Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere is maradási lehetőséget lát a fiatalok számára, amelyhez elengedhetetlen a színvonalas egyetemi képzés és a modern vállalatok jelenléte. Móring József, a régió fejlődéséért felelős kormánybiztos is a szakképzett munkaerőben látja a fejlődés lehetőségét, amelyből az egész Dél-Dunántúl profitálni fog.