Fetter Erik és Dina Márton értékelte a decemberi edzőtábort a Kometa-Xstra Cycling Team csapatával

2020. 01. 06.

Két magyar csapattag is csatlakozott a 2020-tól Kometa-Xstra Cycling névre váltó pro kontinentális csapathoz.

Dina Márton már korábban, a 2019-es Tour de Hongrie előtt került a csapatba, és a Villafranca de Ordizia GP-n és a Vuelta a Burgos-on is részt vett.

Fetter Erik az idei, 2020-as szezonra igazolt le az Alberto Contador Alapítvány gárdájához a Pannon Cycling Teamtől.

Decemberben, az Oliva Novaban volt az első, szezon előtti közös edzőtábor a Kometa-Xstra Cycling Team csapatával. Mindketten beszámoltak az edzőtáborban szerzett tapasztalataikról, és az új edző Carlos Barredo is nyilatkozott róluk.

"A fő fókusz számomra most a csapattal és a csapattársakkal való újraegyesülésről szólt. Jól éreztem magam ezekben a napokban. Nagyon jó edzéseink voltak. Ez a hely a kerékpározás paradicsoma. Nagyon élveztem a tájat és remek hegyek voltak. A csapat jól működött, és azt hiszem, kiváló gárdánk van!"- mondta Márton.

Fetter Erik újoncként igazán élvezte ezeket a napokat Oliva Novaban.

"Hihetetlen a hely, a hőmérséklet tökéletes, a környéken nagyszerű a kerékpáros légkör. Edzés közben World Tour csapatokkal is találkoztunk. Azt hiszem, megtettük, amit meglehetett ebben a 10 napban, az edzőtábor során. Az első napok természetesen kissé furcsák voltak. Most tekertünk először együtt, csapatként, azt hiszem, mindenki kíváncsi volt egymásra. Napról-napra jobb volt a csapatszellem: a kerékpáron és azon kívül is sok jó beszélgetés és nevetés zajlott le, például a napi étkezés során az Oliva étteremben, ahol az étel rendkívül finom volt. Már nagyon várom a következő, januári edzőtábort." – mondta Erik.

Carlos Barredo, a Kometa-Xstra Cycling Team edzője így nyilatkozott a két magyar kerékpárosról:

"Márton már a csapat tagja volt, bár én még nem dolgoztam vele. Meglepett a teherbírása a kerékpáron; élvezi az összes edzést, minden ismétlést, minden sorozatot. Szinte vissza kell fogni őt, hogy lassítson, mert ha rajta múlik, mindent teljes erőbedobással végez. Bizonyos területeken van fejlődési lehetősége, idén egyébként is nagy hangsúlyt fektetünk az erőnléti edzésekre, amely nem tartozik Márton kedvencei közé. Ebben a vonatkozásban Erik teljesen más, látszik, hogy ő elmélet orientált, valamint tiszta, keleti iskolarendszerű a hozzáállása, tökéletes a technikája. Erik egy nagyon fiatal kerékpáros, de nagyon sok megtett kilométert tudhat maga mögött és rengeteg a fejlődési lehetősége. Meglepett milyen profin viselkedik a kerékpáron, hogy tudatosan étkezik, hogy gondoskodik a hidratációról, és ahogyan együtt mozog a csapattal. Az az igazság, hogy mind Márton, mind pedig Erik fontos és erős versenyző lesz az idei csapatban.”

A decemberi edzőtábor után, az újév a Kometa-Xstra Cycling Team új mezének bemutatásával kezdődött. A Murcia városbeli Gobik cég bemutatta az új felszerelést, amellyel a Kometa-Xstra Cycling Team 2020-ban versenyezni fog. A formatervezés fő színei a fekete-fehér-zöld, bár egyes területeken 2019-es ruha részeit is cserélik.

Hamarosan újabb edzőtáborra indul Márton és Erik a csapattal, 2020. január 27-én pedig hivatalosan is megtartják Kometa-Xstra Cycling Team bemutatkozását az Oliva Nova Beach & Golf Resortban.