Október 16.: Élelmezési világnap – Kométa szalámik is az adománykonvojban

2019. 10. 16.

A mostani már a harmadik alkalom, hogy az Élelmezési világnapon csatlakoztunk az adománykonvojhoz. Az adományozás a mindennapjaink része: csak idén több mint 17 ezer kg termékkel támogattuk az Élelmiszerbank munkáját, és közel 5500 szalámis szendviccsel járultunk hozzá a kaposvári kisiskolások jóllétéhez.

Évek óta élelmiszeradományokkal megrakott kamionkonvoj halad át Budapest belvárosán október 16-án, az Élelmezési világnapon, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlásra. Mi harmadik alkalommal csatlakoztunk az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által létrehozott kezdeményezéshez. Idén az élelmiszerpazarlás mellett az egészséges táplálkozás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet. A korszerű táplálkozás és a pazarlás visszaszorítása számunkra is kiemelt fontosságú, örülünk, hogy támogathatjuk munkájukat.

Együttműködésünk az Élelmiszerbankkal túlmutat az adománykonvojon. 2017 áprilisa óta minden héten kb. 100 ezer forint értékben küldünk termékeket a szervezetnek, 2019 első 9 hónapjában 17708 kg Kométa szalámit, sonkát, virslit vagy felvágottat juttathattak el a rászoruló családok asztalára.

A helyiek támogatását is fontosnak tartjuk: terméktámogatással járulunk hozzá több környékbeli rendezvény sikeréhez. Az iskolakezdési szendvicsosztásunk Kaposváron pedig immár tradíciónak számít: minden kisdiák tudja, hogy a tanév elején számíthat egy finom szalámis szendvicsre . A kaposvári általános iskolákban idén 5467 szendvicset osztottunk ki, amik egy részét ügyvezetőnk, Giacomo Pedranzini adta át a tanulóknak.